BG-български език / CS-čeština / DA-dansk / DE-Deutsch / EL-ελληνικά / EN-English / ES-Español / ET-eesti / FR-français / GA-Gaeilge / HR-hrvatski jezik / HU-magyar / IT-Italiano / LT-lietuvių kalba / LV-latviešu valoda / MT-Malti / NL-Nederlands / PL-Polszczyzna / PT-Português / RO-Română / SL-Slovenščina / SK-Slovenčina / SV-Svenska

Kestävyysvaikutusten arvioinneista (SIA:t, Sustainability Impact Assessments)

SIA:t analysoivat Euroopan unionin (EU) neuvottelemien kauppasopimusten mahdollisia taloudellisia, sosiaalisia, ihmisoikeudellisia ja ympäristövaikutuksia. Ne perustuvat vahvuusanalyysiin muutoksista, jotka todennäköisesti aiheutuvat kauppasopimuksesta EU:ssa, kumppanimaassa ja kehitysmaissa. Yhtä tärkeää, ne sisältävät laajoja neuvotteluja sidosryhmien kanssa EU:ssa ja kumppanimaassa. SIA:t toteutetaan itsenäisesti ulkopuolisten konsulttien toimesta, jotka Euroopan komissio on tilannut. SIA:n tulokset ja suositukset vaikuttavat neuvotteluihin, mikä auttaa neuvottelijoita optimoimaan niihin liittyvät poliittiset valinnat.

Chile-EU assosiaatiosopimuksen nykyaikaistamisesta

Vuonna 2003 Chile oli ensimmäinen Etelä-Amerikan maa, jolla oli assosiaatiosopimus EU:n kanssa. Siitä lähtien maailmantalous on muuttunut perusteellisesti, joten Chile ja EU ovat päättäneet uudistaa nykyistä sopimusta. Neuvottelut nykyaikaistamisesta ovat alkaneet marraskuussa 2017 ja ovat parhaillaan käynnissä.

Tietoja EU-Chile SIA:sta

EU: n ja Chilen assosiaatiosopimuksen kauppapilarin nykyaikaistamista tukevan SIA:n toteuttaa BKP Development, saksalainen taloustutkimus ja konsulttiyritys yhteistyössä Vincularin, Chilessä sijaitsevan the Catholic University of Valparaíson Sosiaalisen vastuun ja kestävän kehityksen keskuksen kanssa. Työ alkoi huhtikuun lopulla 2018 ja jatkuu yli 14 kuukautta. Tiimi valmistelee kolme pääraporttia. Raportit julkaistaan tällä verkkosivustolla kesäkuussa 2018 (alustava raportti), syyskuussa 2018 (osavuosikatsaus) ja tammikuussa 2019 (loppuraportti), ja niistä keskustellaan sidosryhmien kanssa ennen niiden viimeistelyä.

Cronología del estudio

Abril 2018
Julio 2018

Informe inicial

El informe inicial se publicó el 20 de julio de 2018.
Noviembre 2018

Informe intermedio

El informe intermedio se publicó el 22 de noviembre de 2018.