BG-български език / CS-čeština / DA-dansk / DE-Deutsch / EL-ελληνικά / EN-English / ES-Español / ET-eesti / FI-suomi / FR-français / GA-Gaeilge / HR-hrvatski jezik / HU-magyar / IT-Italiano / LT-lietuvių kalba / LV-latviešu valoda / MT-Malti / PL-Polszczyzna / PT-Português / RO-Română / SL-Slovenščina / SK-Slovenčina / SV-Svenska

Over Sustainability Impact Assessments (SIA’s, duurzaamheidseffectbeoordelingen)

SIA’s analyseren de potentiële economische, sociale en mensenrechten en welk effect handelsovereenkomsten die gemaakt zijn door de Europese Unie (EU) hebben op het milieu. Ze zijn gebaseerd op een krachtige analyse van de veranderingen die naar verwachting zullen worden veroorzaakt door de handelsovereenkomst in de EU, het partnerland en ontwikkelingslanden. Wat al net zo belangrijk is, is dat zij uitgebreid overleg van aandeelhouders in de EU en het partnerland bevatten. SIA’s worden onafhankelijk gemaakt door externe adviseurs, die zijn aangesteld door de Europese Commissie. SIA-bevindingen en -aanbevelingen dragen bij aan de onderhandelingen en helpen de onderhandelaars om de gerelateerde beleidskeuzes te optimaliseren.

Over de modernisatie van de Associatieovereenkomst EU-Chili

In 2003 was Chili het eerste Zuid-Amerikaanse land dat een Associatieovereenkomst afsloot met de EU. Sindsdien is de internationale economie drastisch veranderd en daarom hebben Chili en de EU besloten de bestaande overeenkomst te moderniseren. De onderhandelingen over de modernisatie zijn in November 2017 begonnen en zijn nog aan de gang.

Over de EU-Chile-SIA

De SIA ter ondersteuning van de modernisatie van de handelspilaar van de bestaande Associatieovereenkomst EU-Chili wordt uitgevoerd door BKP Development, een economisch onderzoeks- en adviesbureau gevestigd in Duitsland, in samenwerking met Vincular, het Center for Social Responsibility and Sustainable Development van de Catholic University of Valparaíso in Chili. De werkzaamheden begonnen eind april 2018 en zullen nog 14 maanden duren. Het team zal drie hoofdverslagen opstellen. De verslagen zullen worden gepubliceerd op deze website in juni 2018 (aanloopverslag), september 2018 (tussentijds verslag) en januari 2019 (eindverslag), en zullen worden besproken met aandeelhouders voordat zij worden afgerond.

Cronología del estudio

Abril 2018
Julio 2018

Informe inicial

El informe inicial se publicó el 20 de julio de 2018.
Noviembre 2018

Informe intermedio

El informe intermedio se publicó el 22 de noviembre de 2018.